eit fabelaktig figurteater

Kven vi er ...

Bak teateret står tyskfødde Wiebke Lüders, som jobbar som hardingfelemakar og -reparatør på Ole Bull Akademiet på Voss. Frå barndomen har ho vore fascinert av dokketeaterkunsten og har bestandig drøymt om å skape sitt eige dokketeater. I mange år har ho jobba som marionettspelar og scene- og marionettmakar ved Marionettentheater Schloss Schönbrunn i Wien, der ho for fyrste gong kom i kontakt med den tradisjonelle teknikken for marionettspel.


Anne Arneberg (marionettspelar) spelar hovedrolle i "Den felespelande grashoppa".


Einar Mjølsnes (forteljar), født 20. mai 1952 i Haugesund, er en norsk folkemusiker (hardingfele), komponist og arrangør. Han har jobba som fylkesmusiker i folkemusikk i Hordaland og som frilansmusiker. Han spiller blant annet i folkemusikkgruppen Gamaltnymalt sammen med Sigrid Moldestad og Håkon Høgemo. Trioen vant Spelemannprisen 2005 i klassen folkemusikk/gammeldans for debutalbumet Gamaltnymalt. Han har deltatt på en rekke innspillinger og festivaler og samarbeidet med artister som Gabriel Fliflet, Ivar Kolve, Geir Botnen, Øystein Sunde, Kari Bremnes, Lars Klevstrand og Sondre Bratland. 


Lukas Pawelka (hardingfele) er født og oppvokst i Wien i Østerrike. Han er utdanna fiolinmakar og jobbar på hardingfeleverkstaden på Ole Bull Akademiet på Voss. Som musikar spelar han fleire instrument, bl.a. fiolin, hardingfele, gitar og mandolin.


Kristina Hjetland (marionettspelar) har ein bakgrunn som danse-pedagog og har spilt mye fiolin. Nå jobber ho som lærer på Voss.


Astri Sudmann er forteljar og dansepedagog. Ho elsker dokker, og er ein glad marionettespelaramatør.


Knut Hamre fra Granvin i Hordaland har arbeidet som kulturskolelærer og som fylkesmusiker. Han har vunnet en lang rekke priser: Landskappleiken sju ganger, Myllargutprisen 1986, Edvard Grieg-prisen, Hilmar Alexandersens minnepris 1993, og Anders Kjerlands minnepris 2000. Sammen med Bjarne Herrefoss og Hallvard T. Bjørgum vant han Spelemannprisen 1998 i klassen folkemusikk for albumet Toneflaum. I 2017 ble han utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden «for den framståande innsatsen hans for norsk folkemusikk».